Axa prioritara 1

Planurile de dezvoltare urbane integrate trebuie să fie implementate prin proiecte individuale de reabilitare a infrastructurii urbane, inclusiv transport urban, de dezvoltare a mediului de afaceri şi de reabilitare a infrastructurii sociale, incluzând case sociale şi servicii sociale.

În cadrul Axei prioritare 1 există un singur domeniu major de intervenţie 1.1. Planuri integrate de dezvoltare urbană.
În cadrul acestui domeniu major de intervenţie sunt prevăzute trei sub-domenii, în funcţie de tipul beneficiarilor de finanţare nerambursabilă, respectiv: Documentele relevante pentru Axa 1 sunt atasate  mai jos.


Ghidul pentru reabilitarea termica a blocurilor - lansat


De la 1 noiembrie 2012 a fost pusă la dispoziţia celor interesaţi varianta finală a Ghidului solicitantului pentru apelul de proiecte din cadrul subdomeniului 1.2 Sprijinirea investiţiilor în eficienţă energetică a blocurilor de locuinţe.

Potenţialii beneficiari pot consulta ghidul mai jos.

Depunerea cererilor de finanţare se poate face începând cu data de 3 decembrie 2012.
Implementarea măsurilor privind eficienţa energetică va trebui să aibă ca rezultat o reducere de cel puţin 40% a consumului de energie pentru încălzire şi atingerea unui consum minim de energie pentru încălzire în funcţie de zonele climatice la nivel naţional.

Autoritatea de Management POR, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, a emis corrigendumul nr. 2 la ghidul pentru domeniul 1.2.

Astfel, documentul instituie faptul ca, pentru cererile de finanţare depuse în intervalul 1 ianuarie – 31 mai 2013, se pot folosi, prin excepţie, veniturile din anul 2011 şi cursul de schimb mediu anual al BNR pentru euro, aferent anului 2012. Documentul se poate descarca de mai jos.


Pentru a vedea cum se implementeaza proiectele pe Axa 1, vino pe harta de proiecte POR-REGIO in Transilvania de Nord.

Pinterest

Adauga un comentariu

Mesajul tau va fi afisat dupa aprobare.
X

Legătura spre noul site aici.