Informatii pentru solicitanti

Ghidul pentru reabilitarea termica a blocurilor - lansat

De la 1 noiembrie 2012 a fost pusă la dispoziţia celor interesaţi varianta finală a Ghidului solicitantului pentru apelul de proiecte din cadrul subdomeniului 1.2 Sprijinirea investiţiilor în eficienţă energetică a blocurilor de locuinţe.

Potenţialii beneficiari pot consulta ghidul mai jos.

Depunerea cererilor de finanţare se poate face începând cu data de 15 noiembrie 2012.
Implementarea măsurilor privind eficienţa energetică va trebui să aibă ca rezultat o reducere de cel puţin 40% a consumului de energie pentru încălzire şi atingerea unui consum minim de energie pentru încălzire în funcţie de zonele climatice la nivel naţional.

Beneficiarii eligibili ai schemei de finantare sunt unităţile administrativ-teritoriale (autorităţi ale administraţiei publice locale) – municipii reşedinţe de judeţ în calitate de reprezentanţi ai asociaţiilor de proprietari, precum şi cele 6 sectoare ale Municipiului Bucureşti.
Alocarea financiară (FEDR + Buget de stat, reprezentând 60% din valoarea eligibilă) pentru domeniul major de intervenţie 1.2 „Sprijinirea investiţiilor în eficienţa energetică a blocurilor de locuinte” pentru perioada 2007-2013 este de 182,40 milioane euro, fiind repartizată pe cele 8 regiuni de dezvoltare în mod egal.
Alocarea financiară ce revine fiecărei regiuni este de 22,80 milioane euro (FEDR + Buget de stat, reprezentând 60% din valoarea eligibilă).
Sunt eligibile următoarele categorii de lucrari de reabilitare termica a blocului:
• Lucrări de reabilitare termică a anvelopei;
• Lucrări de reabilitare a sistemului de încălzire

Sunt vizate în special blocurile de locuinţe construite după proiecte elaborate în perioada 1950-1990 în care locuiesc categorii sociale vulnerabile şi familii cu venituri reduse (peste 50% dintre familiile – proprietari din clădire au un venit net lunar pe membru de familie de maxim 500 Euro).

Pentru orice clarificari va rugam sa va adresati MDRT, AM POR( info@mdrt.ro) sau la serviciul de helpdesk al ADR Nord-Vest, comunicare@nord-vest.ro.

Detalii »

Incepand cu 7 aprilie 2009, se elimina rezumatul proiectului

AM POR a emis o instructiune catre solicitantii de finantare cu privire la eliminarea dintre documentele solicitate la depunerea cererii de finantare a rezumatului proiectului.
Incepand cu data de 7 aprilie 2009 la dosarul cererilor de finantare intocmit pentru a solicita finantare in cadrul Programului Operational Regional nu se mai depune rezumatul proiectului. Aceasta prevedere se aplica pentru TOATE domeniile majore de interventie.

Linia aferenta din Opisul cererii de finantare va fi eliminata in momentul elaborarii acestui document.

Nota AM POR privind calculul asistentei nerambursabile

AM POR a emis in 2 decembrie 2008, o nota privind modul de calcul a asistentei nerambusabile. Documentul se poate descarca mai jos.
O a doua nota privind acest subiect este emisa de AM POR in 11 februarie 2009. O puteti consulta mai jos.

Nota AM POR privind documentatiile tehnico-economice

Pentru toti potentialii solicitanti ai fondurilor prin Programul Operational-documentul de mai jos (Nota AM POR privind documentatia tehnica-economica 14nov08. pdf) reprezinta o nota clarificatoare emisa de Autoritatea de Management POR privind documentatia tehnico-economica care trebuie sa insoteasca cererile de finantare.

O a doua nota privind acest subiect a fost transmisa in 21 noiembrie 2008. O puteti descarca de mai jos.

Instructiune pentru completarea corecta a sectiunii 3.4, privind achizitiile publice, din cererile de finantare

Autoritatea de Management POR - Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor a emis o instructiune pentru completarea corecta a sectiunii 3.4, privind achizitiile publice, din cererile de finantare depuse pe Programul Operational Regional.

Textul se poate descarca mai jos.

Helpdesk

Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest va sta la dispozitie cu un serviciu de helpdesk special pentru POR 2007-2013.
Puteti vizita helpdesk-ul la sediul ADR Nord-Vest, str. Sextil Puscariu nr. 2 Cluj-Napoca, puteti suna la 0264 431550, sau completati formularul de solicitari de informatii. De asemenea, ne puteti trimite un e-mail.

X

Legătura spre noul site aici.