Proiecte proprii finalizate

ADR Nord-Vest, partener in proiectul Cluj Networking4Europe

Prefectura Cluj ca aplicant principal, in colaborare cu partenerii Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest, Primaria Cluj-Napoca, Consiliul Judetean Cluj si Fundatia Centrul de Resurse pentru Diversitate Etnoculturala au elaborat proiectul “Cluj Networking4Europe”.

Detalii »

Realizarea unei retele de parteneriat a specialistilor in dezvoltare regionala din Ungaria si Romania-Parteneriat 2007-2013

Proiectul „Parteneriat 2007-2013”, finantat de Uniunea Europeana in cadrul programului Interreg IIIA va fi implementat in perioada februarie 2006 – septembrie 2007 de catre coordonatorul de proiect Agentia de Dezvoltare Regionala Campia Nordica din Debrecen, Ungaria, avandu-i ca partneri pe ADR Nord-Vest si Consiliul Judetean Satu Mare.
Proiectul se deruleaza in regiunea transfrontaliera romano-ungara si vizeaza dezvoltarea integrata si coordonataa regiunilor nord-vestice din România si din Campia Nordica din Ungaria, prin pregatirea pentru accesarea Fondurilor Structurale pentru perioada de programare 2007-2013.

Detalii »

GREENET - Retea inovativa performanta integrata

Agentiile de Dezvoltare Nord-Vest si Vest sunt parteneri colaboratori in acest proiect, prin derularea unor activitati specifice de promovare, elaborare de studii punctuale legate de resursele minerale ale celor doua regiuni si prin sustinerea retelei de cercetare-inovare viitoare.
Proiectul GREENET se deruleaza in perioada octombrie 2005 - decembrie 2007, este initiat de centrul de cercetare Procema Geologi srl din Bucuresti impreuna cu Procema Cercetare srl din Cluj-Napoca si Universitatea "Politehnica" din Bucuresti, alaturi de 5 societati de actiuni ce activeaza in domeniul materialelor de constructii.

Detalii »

Twinning Light

Proiectul Twinning Light, implementat pe o durata de 8 luni, in perioada decembrie 2006 – iulie 2007, a urmarit dezvoltarea capacitatii institutionale, administrative, de planificare si coordonare a ADR Nord-Vest si a partenerilor institutionali, in principal autoritati publice din regiune, in contextul gestionarii Fondurilor Structurale.
Proiectele de Infratire Institutionala, denumite generic proiecte de Twinning, finantate de Comisia Europeana, sunt o practica deja incetatenita in randul statelor candidate la Uniunea Europeana, rolul acestora fiind de a dezvolta capacitatea administrativa a institutiilor din tara care se pregateste sa adere la UE prin influxul de bune practici, instruire si know-how furnizat de catre institutii cu o bogata experienta, provenite din statele membre.

Detalii »

Schimb de experienta intre Regiunea Veneto si Romania in combaterea fraudelor in implementarea fondurilor europene

Proiectul "Schimb de experienta intre Regiunea Veneto si Romania in combaterea fraudelor in implementarea fondurilor europene", Acronim ECOF-VERO a fost aprobat de Comisia Europeana si co-finantat de CE si Regiunea Veneto in cadrul acordului Programului Hercule 2004-2006. ADR Nord-Vest a fost partener al Regiunii Veneto in cadrul acestui proiect. Biroul European Anti-Frauda (OLAF) a aprobat, in august 2006, un grant in valoare de 33.098,38 Euro pentru o valoare totala a proiectului de 45.969,97 Euro in vederea realizarii unor activitati de instruire pe tema combaterii fraudei. Proiectul a prevazut furnizarea de informatie si instruire privind prevenirea fraudelor in contextul Fondurilor Structurale Europene, prin intermediul a doua mari evenimente: Seminarul de Training al OLAF din Venetia, Italia, 14-15 noiembrie 2006 si Seminarul de Training al OLAF din Cluj-Napoca, Romania, 23-24 noiembrie 2006.

Detalii »

FIT FOR EUROPE

Desfasurat in perioada octombrie 2004 – octombrie 2006, proiectul „Fit for Europe” are ca obiectiv principal expluatarea noilor oportunitati de afaceri oferite de extinderea pietei europene. Internationalizarea afacerilor reprezinta o garantie in plus pentru a face fata concurentei, prin consolidarea pozitiei firmelor pe piata comuna din cadrul careia Romaniei va face parte dupa aderarea la Uniunea Europeana

Proiectul este co-finantat de Comisia Europeana in cadrul Schemei „Pan-European Business Cooperation Scheme in the Framework of Enlargement”

Detalii »

PRO-MEDIU EUROPA

Desfasurat in perioada noiembrie 2004 - martie 2006, proiectul trilateral "Cooperare pentru Promovarea Programelor de Mediu" - PRO-MEDIU EUROPA, are ca obiectiv principal sustinera proceselor de stabilizare si de crestere a regiunilor participante din Romania si Bulgaria, contribuind semnificativ la dezvoltarea institutionala a autoritatilor locale pe teme de cresterea calitatii gestionarii serviciilor publice locale (apa, deseuri, energie), protejarea si valorificarea mediului si dezvoltarea raporturilor de colaborare intre regiunile balcanice si cele italiene.

Detalii »

Europe Direct pentru Transilvania de Nord aduce Uniunea Europeana direct in casa ta!

Incepand din februarie 2008, cetatenii Regiunii Nord-Vest au posibilitatea de a-si adresa intrebarile privind Uniunea Europeana Centrului regional Europe Direct pentru Transilvania de Nord. Este vorba despre un centru de informare specializat, finantat de Comisia Europeana si parte a Retelei de Centre EUROPE DIRECT , existente in toate statele membre UE. Centrul regional Europe Direct pentru Transilvania de Nord este gazduit de Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest la sediul sau din strada Sextil Puscariu nr.2, Cluj-Napoca, iar programul este intre 9-17. Scopul Centrului regional Europe Direct pentru Transilvania de Nord este diseminarea de informatii despre politicile si programele Uniunii Europene, In regiunea noastra.

Detalii »

CLUSTHERM

ADR Nord-Vest este partener in proiectul CLUSTHERM, care are ca obiectiv principal dezvoltarea capacitatii actorilor principali din domeniul utilizarii apelor termale de a exploata aceasta resursa cu precadere in beneficiul economiilor rurale prin crearea si dezvoltarea unui Cluster de Energie Termala. Proiectul va fi implementat pe o durata de doi ani (pana la finele anului 2009), dispune de un buget de 200.000 euro si este finantat in proportie de 100% de catre Comisia Europeana prin Programul Cadru 7 destinat impulsionarii Cercetarii&Dezvoltarii&Inovarii. Proiectul a fost oficial lansat in 5-6 mai la Szeged, in Ungaria, ocazie cu care s-au reunit toti partenerii si a fost definitivat planul de actiune pentru implementare.

Detalii »

Sprijin pentru ADR Nord-Vest in vederea implementarii programelor PHARE

Agentia de Dezvoltare Regionala (ADR) Nord-Vest beneficiaza de sprijin pentru implementarea programelor PHARE 2000-2006 in regiune, in cadrul unui contract de servicii incheiat cu Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor (MDLPL) si finantat in cadrul Programului Phare 2005. Contractul, cu numarul RO 2005/017-553.04.01.05.04.03.06, este intitulat “Sprijin pentru ADR Nord-Vest pentru implementarea si monitorizarea programelor PHARE CES”. Suma contractului este de 326.734 euro iar perioada de executie 01 decembrie 2007 – 30 noiembrie 2008.

Detalii »

THE ISSUE

 Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADR Nord-Vest) este partener asociat coordonator pentru Regiunea Nord-Vest în cadrul proiectului THE ISSUE, finanţat prin cel de-al 7-lea Program Cadru pentru cercetare şi dezvoltare tehnologică (FP7) al Comisiei Europene.

Detalii »

ASVILOC PLUS

 Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Vest participa, ca partener, alaturi de alte 12 organizatii din Austria, Bulgaria, Grecia, Ungaria, Italia, Romania, Slovenia si Croatia, in cadrul proiectului “Agentii ce sprijina valoarea sistemelor de inovare in economiile locale si regionale” finantat de Programul de Cooperare Transnationala Sud-Est Europa

Detalii »

TOURAGE

 Agenția de Dezvoltare Regională Nord- Vest (ADR Nord-Vest) este partener î subproiectul TOURAGE, finanțat din Programul de Cooperare Teritorială INTERREG IVC.

Detalii »

Plan4all

 În vederea instituirii unei infrastructuri pentru informaţii spaţiale INSPIRE în conformitate cu politicile comunitare din domeniul mediului (Directiva 2007/2/CE a Parlamentului European şi Consiliului), proiectul Plan4all a fost lansat anul trecut pentru a aborda aspecte legate de planificarea teritoriala. Proiectul se bazează pe bunele practici existente în diverse regiuni şi municipalităţi ale UE, cât şi pe rezultatele proiectelor de cercetare curente.

Detalii »

NEEBOR

 Proiectul NEEBOR s-a dezvoltat din Reţeaua Regiunilor Frontaliere Estice, dintr-o iniţiativă Europeană cu scopul de a facilita colaborarea dintre regiunile Europene aflate la graniţele externe ale Uniunii Europene care au decis sa colaboreze mai strâns şi de a elabora împreună acţiuni pentru a adresa provocările comune. Parteneriatul proiectului este compus din 12 instituţii /autorităţi regionale reprezentative din 8 ţări Europene (Agentia de Dezvoltare Regionala Eszak-Alfold – coordonatorul proiectului, Consiliul de Dezvoltare Regionala Eszak-Alfold si Agentia de Dezvoltare Regionala Transdanubia de Sud din Ungaria, Agentia de Dezvoltare a Regiunii Autonome Presov din Slovacia, Fundatia "Agentia de Dezvoltare Vidzeme" si Regiunea de Planificare Vidzeme din Letonia, Agentia de Dezvoltare a Regiunilor Warmia si Mazury din Polonia, Regiunea Macedonia de Est din Grecia, Consiliul Regional al Kareliei de Nord si Universitatea Rovaniemi pentru Stiine Aplicate, Universitatea din Laplonia din Finlanda, Agentia pentru Dezvoltare si Inovare Regionala Bourgas din Bulgaria si ADR Nord-Vest) şi intenţionează să implice în activitatea lor alţi parteneri Europeni sau non-Europeni.

Detalii »

INTECS

 La nivelul UE in anul 2009 s-au lansat o serie de apeluri de proiecte, în baza programului „Acţiuni pregătitoare în domeniul Sportului”, aşa numitele Preparatory Actions, care au menirea de finanţa proiecte prin intermediul cărora să se stabilească direcţiile prioritare în domeniul sportului la nivelul UE, respectiv de a formula politica europeană în acest domeniu si al unui program in domeniul sportului pentru a finanţa activităţi în domeniu pentru perioada 2014-2020.

Proiectul INTECS face parte din această categorie de proiecte iar coordonatorul este Federaţia Municipala de Învăţământ Rovaniemi din cadrul Universitatii de Ştiinţe Aplicate din Rovaniemi, Finlanda.

Detalii »

ENSPIRE EU

 Proiectul ENSPIRE EU – Inspiraţie Antreprenorială pentru Uniunea Europeană – finanţat prin Programul de Cooperare Interregională INTERREG IV C – a fost promovat în cadrul unui parteneriat larg între Agenţii de Dezvoltare Regională, Autorităţi Publice Locale şi Camere de Comerţ din Danemarca, Marea Britanie, Franţa, Spania, Suedia, Cipru, Cehia, Polonia, România, Ungaria şi Slovenia.

Detalii »

regioNet

 Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest are rolul de partener în subproiectul regioNet - Clustere şi reţele - motoare ale dezvoltării pentru creşterea competitivităţii şi a capacităţii de inovare a regiunilor, finanţat în cadrul proiectului SMART + prin Programul European de Cooperare Teritorială INTERREG IVC. Subproiectul se derulează în perioada mai 2011 – aprilie 2013 şi are un buget total de 299.759,2 euro.

Detalii »

TREC

 Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADR Nord-Vest) coordonează implementarea subproiectului TREC - Cluster Transnaţional în domeniul Energiei Regenerabile, finanţat în cadrul proiectului SMART + din Programul European de Cooperare Teritorială INTERREG IVC.

Detalii »

STP

 Subproiectul STP - Parteneriat pentru înfiinţarea de parcuri ştiinţifice şi tehnologice în Europa de Est – finanţat în cadrul proiectului SMART + din Programul European de Cooperare Teritoriala INTERREG IVC, sprijină dezvoltarea economiei bazate pe cunoaştere.

Detalii »
X

Legătura spre noul site aici.